Pro Reko ligaški deo šampionata završio sa maksimalnim učinkom

20-05-2018

U Italiji je u subotu završen ligaški deo šampionata, a Pro Reko je tu fazu prvenstva završio sa maksimalnim učinkom. Aktuelni šampion Italije ostvario je svih 26 pobeda i tako zauzeo prvo mesto pred početak fajnal-siksa, koji se igra u Sirakuzi od 25. do 27. maja. Pored Pro Reka, u polufinalu će igrati i drugoplasirana Breša, dok će se u četvrtfinalu boriti Sport Menadžment, Ortiđa, Savona i Napoli.

Pro Reko u poslednjem kolu samo prvu četvrtinu nije odigrao na svom nivou, pošto je postigao svega jedan pogodak. Međutim, u nastavku je ekipa trenera Vladimira Vujasinovića zaigrala onako kako se od nje i očekuje, te je konstantno tresla mrežu Boljaska. Na poluvremenu je bilo 7:1, do kraja treće 12:2, a na kraju ubedljivih 16:2.

Nikolo Figari je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Frančesko Di Fulvio i Aleksandar Ivović dodali po tri.

U petak se u Sirakuzi sastaju Sport Menadžment i Napoli, odnosno Ortiđa i Savona. Polufinalni dueli na programu su u subotu, a finale je u nedelju.

Pro Reko – Boljasko 16:2 (1:0, 6:1, 5:1, 4:0)

Pro Reko: Tempesti, Di Fulvio 3, Alesijani 1, Bruni, Molina, Bodegas, Ivović 3, Kalonja 2, Figari 4, Filipović, Aikardi 1, Gito 2, Volarević.

Boljasko: Prian, Orlandini, Di Soma, Lanconi, Brambila Di Kivesio, Koso, Gambakorta, Monari 1, Kimarosti, Frakas 1, Pučio, Sadovi, Di Dona.

Plasman: Pro Reko 78, Breša 69, Sport Menadžment 67, Ortiđa 47, Savona 45, Napoli 44, Florencija 37, Posilpo 34, Katanija 33, Lacio 27, Boljasko 23, Trst 18, Torino ’81 8, Akvakjara bez bodova.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu