Pro Reko počeo pripreme za novu sezonu, od subote u Kaliforniji

04-09-2019

Okupljanjem na otvorenom plivalištu vaterpolisti Pro Reka započeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj će braniti duplu krunu u domaćim takmičenjima, a glavni cilj je osvajanje trofeja Lige šampiona, koji najtrofejniji klub nije osvojio od 2015. godine.

Igrači su bili zajedno poslednji put pre nešto manje od tri meseca, kada su završili učešće na finalnom turniru Lige šampiona. Leto je bilo sjajno za italijanski vateprolo, pošto je reprezentacija te zemlje osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, a sigurno će to motivisati domaće vaterpoliste da igraju još bolje u novoj sezoni.

Sastav je pretrpeo određene promene. Vratili su se Petro Filjoli iz Breše, Andrea Fondeli, Eduardo Di Soma i Stefano Luongo iz Sport Menadžmenta, a stigli su i Andro Bušlje iz Olimpijakosa, odnosno bivši igrač Boljaska, Edoardo Prian. Legendardni golman, Stefano Tempesti, u 40. godini je posle 16 sezona u Pro Reku promenio klub i naredne sezone nosiće kapicu Ortiđe. Otišli su još Luka Bukić, Giljermo Molina, Nikolo Figari, Mišel Bodegas i Nikolo Gito.

Pro Reko će nekoliko dana trenirati na svom bazenu, a potom idu u Kaliforniju na američku turneju, gde će boraviti od 7. do 16. septembra.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu