Pro Reko rutinski protiv Hanovera na početku Lige šampiona

30-11-2016

Vaterpolisti Pro Reka pobedili su večeras u prvom kolu Lige šampiona nemački Hanover sa ubedljivih 18:8. Italijanski prvak je već posle tri minuta vodio sa velikih 5:0 i do kraja je igrao rutinski. Blistao je srpski centar, Duško Pijetlović, koji je u svojoj prvoj utakmici za klub u novoj sezoni postigao šest golova. Večeras je prvi meč odigrao i Filip Filipović, koji je dva puta zatresao mrežu.

Poveli su domaći golom Mišela Bodegasa, a zatim je Pijetlović za nešto više od dva minuta postigao tri gola, za vođstvo od 4:0. Ubrzo je Sandro Sukno povisio na 5:0. Crnogorski reprezentativci u redovima gostiju postigli su prve golove za Hanover, te je predstavnik Nemačke prišao na 5:2. Međutim, u nastavku je Pro Reko bez većih problema uvećavao prednost i pitanje pobednika nije se ni postavljalo.

Pored Pijetlovića, efikasan je bio i Gonzalo Ečenike sa tri pogotka. Po dva su dodali Filipović, Bodegas Petro Filjoli. Kod gostiju su se istakli Crnogorci, Aleksandar Radović i Draško Brguljan, koji su po tri puta bili precizni.

Liga šampiona nastavlja se 10. decembra, a Pro Reko gostuje evropskom šampionu, Jugu u Dubrovniku. Do kraja godine biće odigrano i treće kolo, 21. decembra, a italijanski šampion biće gost Egera u Mađarskoj.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu