Pro Reko sparingovao sa Dinamom, Rudić odredio strance za domaća takmičenja

18-09-2018

Vaterpolisti Pro Reka pripremaju se za novu sezonu, u kojoj će pokušati da odbrane domaće trofeje, ali i da stignu do titule šampiona Evrope.

U sklopu priprema za novu sezonu, Pro Reko je trenirao sa Dinamom iz Moskve, a u jednoj prijateljskoj utakmici Italijani su bili bolji sa 16:12.

Novi trener najtrofejnijeg evropskog kluba, Ratko Rudić, odlučio je da će u prvom delu sezone u domaćim takmičenjima igrati kapiten Aleksandar Ivović, levoruki srpski vaterpolista Dušan Mandić, odnosno hrvatski golman Marko Bijač i Luka Bukić, dok će Filip Filipović i Džozef Kajes u prvom delu, do februara, nastupati samo u Ligi šampiona. Međutim, to će se promeniti pred početak drugog dela sezone, pa će Mandića u domaćem prvenstvu zameniti Filipović.

Ekipi će se sledeće godine pridružiti Luka Kupido, kao i Nikša Dobud, hrvatski centar, koji je 2015. godine suspendovan na četiri godine. On će u februaru početi sa treninzima, ali će prvi meč moći da odigra tek sredinom aprila, kada mu i zvanično ističe suspenzija. Rudić na njega računa kao trećeg centra u završnici Lige šampiona.

Sezona za Pro Reko počinje sredinom oktobra, kada u domaćem prvenstvu igra sa Boljaskom, a nekoliko dana kasnije u prvom kolu Lige šampiona gostuje u Beogradu i sastaje se sa Crvenom zvezdom.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu