Pro Reko u derbiju Lige šampiona dočekuje Ferencvaroš, Filipović očekuje sjajan meč

20-11-2018

Vaterpolisti Pro Reka posle pobede protiv Breše u drugom kolu Lige šampiona, igraju još jedan veoma težak meč u najjačem evropskom takmičenju.

U sredu od 19 sati najtrofejniji evropski klub dočekuje Ferencvaroš, aktuelnog šampiona Mađarske, za koji nastupaju i srpski vaterpolisti: Slobodan Nikić, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić, ali i drugi sjajni vaterpolisti, poput Deneša Varge, Martona Vamoša, Arona Jangera.

Ferencvaroš je u prva dva meča slavio protiv Dinama iz Moskve i rumunske Steaue, a prednost gostiju može da bude i to što u istom sastavu igraju u svim takmičenjima i što imaju više kvalitetnih mečeva u domaćem šampionatu. U petak i subotu aktuelni šampion igrao je dva meča protiv Egera, u četvrtfinalu Kupa i oba puta je bio siguran.

U najavi ovog meča, vaterpolista Pro Reka, Filip Filipović, istakao je da očekuje težak meč i upozorio na trio Vamoš – Mitrović – Varga.

Igramo na domaćem terenu i možda je ovo prva utakmica najvišeg mogućeg ranga i tako ćemo pristupiti meču. Ferencvaroš je jedan od favorita za ovaj trofej, iako im je ovo prvo učešće u Ligi šampiona posle mnogo godina. Tim je sastavljen od velikih zvezda, kao i Pro Reko, a odlično igraju i u odbrani. U prednosti su u odnosu na nas, jer imaju veći kapacitet proverenih igrač i mislim biti zaista teška i sjajna utakmica. Probaćemo da zaustavimo ubitačan trio Vamoš – Mitrović – Varga.

Pro Reko je na otvaranju Lige šampiona pobedio u Beogradu Crvenu zvezdu, a zatim je u gostima bio bolji od Breše.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu