Pro Reko ubedljiv protiv rumunskog šampiona

05-12-2018

U četvrtom kolu Lige šampiona, vicešampion Evrope, Pro Reko, nije imao težak zadatak, pošto je na domaćem bazenu igrao protiv rumunske Steaue i opravdao je ulogu favorita tako što je pobedio sa sigurnih 19:7.

Posle vođstva od 2:0, Rumuni su se oslobodili pritiska, postigli gol, a posle pogotka Aleksandra Ivovića u završnici su još dva puta zatresli mrežu koju je u ovoj utakmici čuvao Stefano Tempesti, a ne Marko Ivović.

Međutim, u drugom periodu stvari su došle na svoje mesto. Razigrao se u poslednjim minutima prvog poluvremena Frančesko Di Fulvio, koji je sa tri vezana gola doneo domaćem timu „+4“ (8:4), a osam sekundi pre završetka precizan je bio i Luka Bukić.

Pro Reko je nastavio da uvećava razliku, a treći period golom je otvorio Filip Filipović, koji je dva minuta kasnije još jednom pogodio iz peterca. Golovima Giljerma Moline Pro Reko je u poslednjih osam minuta ušao sa 10 golova razlike (14:4). Nastavili su igrači Ratka Rudića da tresu mrežu do 18:4, a zatim je Steaua prekinula seriju od 13:0. Na kraju je bilo 19:7, a gotovo svi igrači Pro Reka su se upisali u strelce. Di Fulvio je prednjačio sa četiri gola, tri je dodao Bukić, a po dva Filipović, Molina, Mateo Aikardi i Džozef Kajes.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu