Pro Reko ubedljiv u Hanoveru

09-11-2019

Posle nerešenog rezultata sa ekipom Mladosti u Zagrebu (11:11), vaterpolisti Pro Reka vratili su se na pobednički put u Ligi šampiona. U četvrtom kolu ekipa Ratka Rudića pobedila je Hanover u Nemačkoj sa 21:13. Ove dve ekipe igrale su i pre pet meseci u četvrtfinalu Lige šampiona, a Pro Reko je tada posle velike borbe bio bolji sa 14:10.

Nemci su i sada bili odličan rival u prvom poluvremenu, posle kojeg je rezultat bio 7:7. Ekipe su se smenjivale u vođstvu u prvom periodu, da bi potom Pro Reko serijom golova stigao do vođstva od 6:3. Međutim, Hanover je predvođen Aleksandrom Radovićem stigao do izjednačenja od 7:7.

Italijani su svoj ritam nametnuli tek u trećem periodu, kada su serijom od 6:0 praktično obezbedili pobedu, pošto su u poslednjih osam minuta ušli sa vođstvom od 14:8. Gosti su nastavili da uvećavaju prednost i mirno su priveli meč kraju.

Alesandro Veloto i Džozep Kajes su bili najefikasniji sa po četiri gola. Stefano Luongo je dodao tri, a po dva puta su precizni bili Filip Filipović, Frančesko Di Fulvio, Dušan Mandić i Edoardo Di Soma.

Hanover – Pro Reko 13:21 (3:5, 4:2, 1:7, 5:7)

Hanover: Šenkel, Ćorušić 1, Zek, Rel 1, D. Brguljan 3, Radović 4, Muslim 2, Projs 1, Nagaev, M. Brguljan, Šuce 1, Vinkelhorst, Gec.

Pro Reko: Masaro, Di Fulvio 2, Mandić 2, Di Soma 2, Dobud 1, Veloto 4, Rencuto, Luongo 3, Ivović 1, Filipović 2, Bušlje, Kajes 4, Prian.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu