Pro Reko ubedljiv, veliki jubilej Filipovića

16-02-2020

Ovog vikenda je počela druga faza Prvenstva Italije, a u 14. kolu šampion države, Pro Reko, pobedio je Florenciju sa ubedljivih 20:5. Od ovog kola trener italijanskog šampiona, Ratko Rudić, može da računa i na kapitena reprezentacije Srbije, Filipa Filipovića, koji će, kao i prošle sezone, u drugom delu Šampionata igrati umesto Dušana Mandića.

Interesantno je da je ovo bila jubilarna, 500. utakmica u karijeri za Filipovića, kada su u pitanju zvanične takmičarske utakmice za klubove, a postigao je 943 pogotka. Pored Pro Reka, za koji je odigrao 186 utakmica i postigao 331 pogodak, Filipović je dugo nastupao za Partizan (240 utakmica, 413 golova) i dve sezone za Radnički iz Kragujevca (74 utakmice, 199 golova).

Upravo je on načeo mrežu Florencije u subotu, a potom su pogađali i drugi igrači, Stefano Luongo, Frančesko Di Fulvio, Aleksandar Ivović, Petro Filjoli, Edoardo Di Soma i Nikša Dobud, za ogromnih 10:0 sredinom druge četvrtine. Florencija je u završnici prvog poluvremena postigla prvi, a u završnici trećeg perioda i drugi pogodak, ali je na semaforu u tom trenutku rezultat bio 14:2. Pro Reko je rutinski priveo meč kraju i ostvario je 14. pobedu u nizu.

Posle 14 odigranih kola, Pro Reko ima 42 boda, Breša 36, Ortiđa 33, a Sport Menadžment 31 bod. Daleko iza njih je Savona sa 22, Trst ima 20, Kvinto i Salerno 18, Roma 17, Lacio 14, Florencija 12, Posilipo devet, Telimar pet, a Napoli je poslednji sa četiri osvojena boda.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu