Pro Reko ubedljivo do finala Kupa, za trofej sa Brešom

18-03-2016

Vaterpolisti Pro Reka i Breše igraće u finalu Kupa Italije, u subotu od 17 časova. Branilac trofeja i aktuelni šampion Italije je lako pobedio Napoli sa 13:5, dok je Breša na sličan način trijumfovala protiv domaćeg Sport menadžmenta sa 12:3.

U prvom periodu vodila se egal borba. Pro Reko je dva puta stizao do vođstva, golovima Đorđetija i, nešto kasnije, Mandića, ali je Napoli preokrenuo i na kraju prve četvrtine vodio je sa 3:2. U nastavku je favorit igrao na mnogo višem nivou, pa je na veliki odmor otišao sa dva gola viška – 5:3. Serija je nastavljena i u drugom poluvremenu, rezultatska prednost je konstantno rasla i Pro Reko je do kraja treće deonice duplirao prednost (8:4). Prvi finalista je već tada bio poznat, a u poslednjih osam minuta šampion je postigao još pet golova u seriji. Hrvatski reprezentativac Sandro Sukno bio je najefikasniji sa tri gola. Po dva su dodali Mandić, Đorđeti, Figari i Fondeli, a isti učinak na drugoj strani imao je Esposito.

Breša je u drugom polufinalnom susretu takođe lako došla do trijumfa. Već na poluvremenu je bilo 7:2 i protivnik Pro Reka u finalu se nazirao. Domaćin završnog turnira, Sport Menadžment, nije uspeo da pruži jači otpor, pa je Breša stigla do ubedljive pobede od 12:3. Briljirao je Giljermo Molina, sa četiri pogotka, a jedan manje je dodao Valerio Rico.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu