Reprezentacija se okupila u Košutnjaku, Filipović se uželeo saigrača

14-11-2016

Srpski vaterpolisti okupili su se jutros na bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku i odradili su prvi zajednički trening posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Riju. Reprezentacija se u utorak od 17 sati i 30 minuta sastaje u Kragujevcu sa selekcijom Rumunije, u prvom kolu Svetske lige.

Selektor Dejan Savić još ranije je odredio spisak igrača a u odnosu na tim iz Rija, protiv Rumunije neće igrati Živko Gocić i Slobodan Nikić, koji su završili reprezentativnu karijeru, kao i Andrije Prlainovića, odnosno Nikole Jakšića, koji su bolesni.

Filip Filipović je u Košutnjaku rekao da se uželeo saigrača.

– Iskreno, najviše sam se uželeo svojih saigrača i ekipe. Lep je osećaj vratiti se u svoj gradi i malo provesti vreme sa saigračima, a pre svega sa prijateljima. Imamo priliku da se predstavimo publici u Kragujevcu. Pričaju da je Svetska liga takmičenje koje svi igraju, a Srbija osvaja. Sa istim očekivanjima i željama idemo u novu sezonu. U malo izmenjenom sastavu, ali su ciljevi ostali isti kao i prošle godine – kazao je Filipović i potom najavio prvi meč Svetske lige.

– Ekipu Rumunije za sada ne poznajemo, pa nemamo neka očekivanja. Znamo da su promenili dosta igrača, a u kom će sastavu nastupiti smatram da nije bitno. Mislim da ni sam protivnik nije bitan, jer ćemo prvi put posle Olimpijskih igara igrati u našoj zemlji. Olimpijski šampioni će turneju početi baš u Kragujevcu, a meni je velika čast i zadovoljstvo jer sam tamo proveo dve sjajne godine.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu