RIO 2016: Srbija dobila rivale

10-04-2016

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je danas protivnike u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Riju. Žrebom je odlučeno da će u grupi A, sa reprezentacijom Srbije, igrati Grčka, Mađarska, Australija, Japan i domaćin Brazil. U drugoj grupi takmičiće se Hrvatska, Italija, Crna Gora, Španija, Francuska i SAD.

Puleni Dejana Savića najpre će, u prvom kolu igrati protiv Mađarske, a zatim i protiv Grčke. U trećem kolu Srbija će odmeriti snage sa domaćinom Olimpijskih igara, selekcijom Brazila, a potom će se sastati sa Australijom i u poslednjem kolu sa Japanom.

Filip Filipović je izneo svoje impresije posle žreba.

– Mislim da je naša grupa teža. Mađari se vraćaju, Grci igraju svoj najbolji i najlepši vaterpolo, Brazil je sa Rudićem sigurno opasan rival a to smo videli u Bergamu i Kazanju. Australija je uvek znala da nas namuči. Na papiru je Japan autsajder ali u svakoj utakmici atipičnim vaterpolo namuči svaku ekipu. Nema kalkulacija recept za uspeh se zna. Iz utakmice u utakmicu, korak po korak. Ako hoćeš zlato moraš sve da pobediš – kazao je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu