Šampion deklasirao i Napoli

21-04-2018

Italijanski šampion, Pro Reko, nastavio je da ređa pobede u domaćem prvenstvu. U 22. kolu ekipa trenera Vladimira Vujasinovića na svom bazenu pobedila je Napoli sa ubedljivih 20:6.

Gosti su parirali samo u prvom poluvremenu, kada je bilo 8:5, dok je Pro Reko u druge dve četvrtine bio mnogo bolji i konstantno je uvećavao razliku.

Već u prva dva minuta Pro Reko je poveo 3:0 i „+3“ je održavao do samog kraja prvog perioda, kada je Boreli u završnici smanjio na 5:3. Na početku druge četvrtine Napoli je prišao na gol zaostatka, ali su potom Filip Filipović i Frančesko Di Fulvio vratili sigurnu razliku svojoj ekipi (7:4).

U drugom poluvremenu Pro Reko je konstantno tresao mrežu rivala i razlika je samo rasla, do konačnih 20:6.

Kod pobednika se samo Nikolo Figari nije upisao u strelce, a najefikasniji su bili Di Fulvio, Đakopo Alesijani, Mateo Aikardi i Nikolo Gito, sa po tri gola.

Pro Reko – Napoli 20:6 (5:3, 3:2, 6:1, 6:0)

Pro Reko: Tempesti, Di Fulvio 3, Alesijani 3, Bruni 1, Molina 1, Bodegas 1, Ivović 1, Kalonja 2, Figari, Filipović 1, Aikardi 3, Gito 3, Volarević.

Napoli: Rosa, Buonokore, Del Baso, Konfuorto, Đorđeta, Di Martire, Kampopano 2, Lapenja, Veloto 1, Boreli 2, Esposito, Vasalo.

Povezane vesti

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!

Filip Filipović i Sonja Vasić nose zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

Filip Filipović Olimpijakos

Filip Filipović novi igrač Olimpijakosa