Šampion Evrope u subotu predstavlja tim

02-09-2015

Evropski i italijanski šampion, Pro Reko, u subotu će predstaviti tim za novu sezonu, a čelnici kluba pozvali su sve navijače da dođu na otvoreno plivalište i pozdrave igrače. Pro Reko će u novoj sezoni pokušati da osvoji sva četiri trofeja. Pored domaćih takmičenja, ovaj klub će učestvovati u Ligi šampiona i Superkupu Evrope, za koji će se boriti sa Posilipom, koji je u prošloj sezoni osvojio Kup Evrope.

Zanimljivost je da će prvi put za Pro Reko igrati četiri igrača iz Srbije. Filip Filipović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović nastupaće samo u evropskim takmičenjima, dok će mladi Dušan Mandić, koji je ovog leta stigao u klub, igrati na sva četiri fronta. Pored Mandića, šampionsku ekipu su pojačali Sandro Sukno i Mikael Bodegas, koji će takođe igrati u svim takmičenjima. Novi trener je Amadeo Pomilio, koji je na klupi zamenio Igora Milanovića.

Tim Pro Reka za sezonu 2015/2016: Stefano Tempesti, Đakomo Pastorino, Fabio Viola, Nikolo Figari, Masimo Đakopo, Nikolo Gito, Aleksandar Ivović, Frančesko Di Fulvio, Andrea Fondeli, Pjetro Filjoli, Filip Filipović, Aleks Đorđeti, Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Sandro Sukno, Mateo Aikardi, Mikael Bodegas i Duško Pijetlović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu