Šampionski start Pro Reka u Ligi šampiona

28-10-2015

Vaterpolisti Pro Reka započeli su takmičenje u Ligi šampiona onako kako se i očekivalo – šampionski. U prvom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja prvak Evrope pobedio je na svom bazenu turski Galatasaraj sa 15:4 (4:0, 6:2, 3:0, 2:2). Već na poluvremenu, kada je na semaforu stajao rezultat 10:1, sve je bilo jasno.

Od početka utakmice domaći igrači su rešetali mrežu koju je čuvao Miloš Šćepanović. Ređali su se u prvih osam minuta golovi Aleksandra Ivovića (dva), Andrije Prlainovića i Mikaela Bodegasa, pa je već tada bilo 4:0 za domaće. Drugu četvrtinu pogotkom je otvorio Filip Filipović, da bi zatim srpski reprezentativac Slobodan Nikić prekinuo seriju šampiona Evrope. Uzvratili su Duško Pijetlović i Prlainović, a seriju su nastavili Sandro Sukno, Frančesko Di Fulvio i Filipović iz peterca. Mlađan Janović je 50 sekundi pre kraja prvog poluvremena zatresao mrežu, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 10:2 u korist domaće ekipe.

U trećoj četvrtini Pro Reko je uvećao prednost, pošto su precizni bili Pijetlović, Sukno i Di Fulvio, da bi u poslednjih osam minuta šampion samo održavao veliku prednost. Prlainović i Di Fulvio bili su najefikasniji sa po tri pogotka, dok su po dva puta mrežu zatresli Filipović, Ivović, Sukno i Pijetlović.

U sledećem kou Lige šampiona Pro Reko će se sastati sa Partizanom.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu