Savić: Da obradujemo publiku i na dobar način otvorimo godinu

09-01-2016

Posle svečanog otvaranja, u 20:30 u vodi Arene sutra uveče će biti finalisti Svetskkog prvenstva i Svetske lige. Na programu jedan od klasika svetskog vaterpola Srbija i Hrvatska. Realni u prognozama su bili selektori Dejan Savić i Ivica Tucak koji su bili na konferenciji za medije.

–  Uvek imamo najviše ciljeve. Ne bežimo od uloge favorita. Svesni smo velikih očekivanja, imamo pritisak koji sebi namećemo. Treba da ga pretvorimo u veliki motiv, da obradujemo publiku i da na dobar način otvorimo godinu. I Hrvatska dolazi sa željom da ostvari dobar rezultat i neće se unapred predati. Na svakom prvenstvu je bitan kraj, ali dobra igra i rezultat na početku turnira bi nam ulili sigurnost – rekao je Savić.

Ivica Tucak očekuje spektakl:

– Poslednjih smo dana gledali finale iz Kazanja, sa svim onim  glupostima koje smo napravili. Znamo da možemo bolje. Ovo sutra, je samo jedna u grupi, na EP. Nadam se da ćemo se još videti na turniru. Radujem me spektakl, toliko gledalaca i verujem da ćemo svi da uživamo.

Kapiten Srbije Živko Gocić podsetio je da je Srbija poslednji poraz na velikom takmičenju doživela 2014. godine.

– Sve što se dešavalo juče ostaje za nama… Igramo sa Hrvatskom, o kojoj nemam šta novo da kažem. Prva utakmica ne donosi ništa. Daćemo sve od sebe da sutra savladamo ekipu Hrvatske. Očekujem spektakl, jer realno igraju dve najbolje ekipe na svetu – kazao je Gocić, dok je kapiten Hrvatske Josip Pavić rekao je da njegova ekipa na EP dolazi rasterećena, jer je već izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

-Rasterećeni smo, nemamo pritisak kvalifikacija za Igre. Srbija je ogroman favorit i sve osim njihove pobede biće veliko iznenađenje, što nam je Deki potvrdio malopre. Više je zanimljiva utakmica zbog folklora, ali to je vaterpolo klasik. Biće, uveren sam, puna Arena – rekao je Pavić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu