Savić i Filipović očekuju spektakl protiv Hrvatske u Nišu

10-12-2018

Derbi trećeg kola Evropa kupa igra se u Nišu od 17 sati i 30 minuta, kada se sastaju Srbija i Hrvatske. U petoj međusobnoj utakmici u ovoj godini aktuelni šampioni Evrope dočekuju svetske prvake. Hrvatska je dva puta slavila u Evropa kupu, Srbija je bila bolja u daleko važnijem susretu u polufinalu Evropskog prvenstva, dok je u Berlinu u Svetskom kupu bilo nerešeno.

Tim povodom, danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili Dejan Savić i Filip Filipović.

– Izuzetan je značaj ne zbog rezultata vec će biti vatreno jer u poslednje četiri godine razna finala i polufinala smo odigrali. Imam sastav od 15 igrača a odrediću pred utakmicu 13. Biće izuzetna utakmica. Obe selekcije su željne igranja kao nacionalnih selekcija. Nišlije na bazenu i Srbija će moći da uživaju u predstavi. Ruminija je autsajder i ovo je borba za prvo mesto. Nije ono toliko bitno, zna se da u četvrtfinalu idemo sa grupom u kojoj su Grci i Španci. Ovo je uvod u Svetsku ligu koja je bitna zbog vize za Igre i svaka ekipa će već tada pokušati da je ostvari. Rovit je Ćuk, Hrvati su bez Bijača i Buljubašića a svi ostali su tu. Naša strategija je da igramo širom Srbije i svuda su bazeni bili ispunjeni do poslednjeg mesta. Očekujem da tako bude i u Nišu i da atmosfera bude sjajna. Hrvatska je svetski prvak i to dovoljno govori o njihovoj snazi – rekao je Savić.

Filip Filipović je istakao:

– Spektakl je u najavi. Nišlije su to i zaslužili jer su toliko puta bili sjajni domaćini na našim utakmicama i stvaralu su najbolju atniosferiu. Pozivam ih da da prisistvuju nečemu sto nisu do sada imali priliku da gledaju. Najjači su sastavi u oba tima i biće zanimljivo. Pravi je trneutak za proveru forme, da vidimo koliko smo ukomponovani jer nismo svi na istom nivou, ali znamo kako se igra za reprezentaciju – rekao je kapiten o dodao:

– Imamo odlične odnose sa Hrvatima do ulaska u bazen. Razumemo se, družimo van igre. Ali kada se igra ne štedimo se i zato ponavljam, biće spektakl – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu