Savić odredio igrače za meč sa Holandijom

30-10-2019

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije odredio je igrače koji će 12. novembra u Den Hagu igrati protiv Holandije, u prvom kolu Svetske lige.

Srpski vaterpolisti su u junu, na fajnal-ejtu u Beogradu, osvojili Svetsku ligu i tako se plasirali na Olimpijske igre. U prethodnim godinama u grupnoj fazi Svetske lige uglavnom su igrali mlađi igrači, ali Srbiju već u januaru očekuje Evropsko prvenstvo u Budimpešti i pripreme za to takmičenje počinju već sada.

Pozvani su: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović, golman Olimpijakosa, koji je poslednji put branio na Svetskom kupu 2014. godine.

Reprezentacija će se okupiti u Holandiji 11. novembra. Treći učesnik u grupi je Hrvatska, koju će Srbija dočekati 29. decembra, a u februaru igraju Hrvatska i Holandija.

– Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo. Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega – rekao je Dejan Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu