Savić odredio igrače za SP u Budimpešti

07-07-2017

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, saopštio je danas spisak igrača za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti od 15. do 30. jula. Savić je pozvao standardnih 13 igrača, a Živka Gocića i Slobodana Nikića u timu za ovo veliko takmičenje zamenili su Viktor Rašović i Nemanja Ubović.

Na spisku su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

– U ovom trenutku to je naš najbolji tim. Zadovoljan sam kako radimo u Kečkemetu. I igrači koji sada nisu na spisku su potpuno opravdali poverenje i zajedno sa momcima koji su ostali u Beogradu pokazali kvalitet i oni su deo reprezentacije. To nije fraza, zaista je tako. Imamo bazu od 22, 23 igrača koji u svakom trenutku mogu da budu u 13 izabranih. Više ćemo pričati na druženju sa medijima, veče pred put 14. jula u 19.45 na bazenu na Dorćolu – rekao je selektor Dejan Savić.

U stručnom štabu su: Dejan Savić (savezni selektor), Uroš Stevanović, Žarko Petrović, Stefan Ćirić (treneri), Vladimir Pavlović i Aleksandar Janik (treneri za fizičku pripremu), dr Nikola Repac (doktor), Vladimir Radović i Marko Jović (fizioterapeut), Jugoslav Vasović (tim mnadžer) i Dejan Stevović (press atashe).

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!