Savić odredio igrače za SP u Budimpešti

07-07-2017

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, saopštio je danas spisak igrača za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti od 15. do 30. jula. Savić je pozvao standardnih 13 igrača, a Živka Gocića i Slobodana Nikića u timu za ovo veliko takmičenje zamenili su Viktor Rašović i Nemanja Ubović.

Na spisku su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

– U ovom trenutku to je naš najbolji tim. Zadovoljan sam kako radimo u Kečkemetu. I igrači koji sada nisu na spisku su potpuno opravdali poverenje i zajedno sa momcima koji su ostali u Beogradu pokazali kvalitet i oni su deo reprezentacije. To nije fraza, zaista je tako. Imamo bazu od 22, 23 igrača koji u svakom trenutku mogu da budu u 13 izabranih. Više ćemo pričati na druženju sa medijima, veče pred put 14. jula u 19.45 na bazenu na Dorćolu – rekao je selektor Dejan Savić.

U stručnom štabu su: Dejan Savić (savezni selektor), Uroš Stevanović, Žarko Petrović, Stefan Ćirić (treneri), Vladimir Pavlović i Aleksandar Janik (treneri za fizičku pripremu), dr Nikola Repac (doktor), Vladimir Radović i Marko Jović (fizioterapeut), Jugoslav Vasović (tim mnadžer) i Dejan Stevović (press atashe).

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu