Savić odredio igrače za Svetsku ligu, Filipović pozvao navijače

15-06-2019

Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić, objavio je spisak igrača za finalni turnir Svetske lige, koji se od 18. do 23. juna igra u Beogradu.

Na spisku su: Gojko Pijetlović (Šabac) i Branislav Mitrović (OSC), Dušan Mandić (Pro Reko), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Randjelović (OŠC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Trst), Milan Aleksić (trenutno bez kluba), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OŠC), Stefan Mitrović (trenutno bez kluba), Radomir Drašović (Solnok) i Strahinja Rašović (Eger).

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, pozvao je navijače da dođu na Tašmajdan.

Drago mi je da smo se vratili na Taš i što igramo ovako bitan turnir u našem gradu. Lepe nas uspomene vežu za ovaj bazen i osećaj je sjajan. Ovde smo se osećali najprirodnije, kao riba u vodi. Imali smo priliku da nekoliko dana treniramo na spoljašnjem bazenu. Nije bilo prilike za više, ali to su priče za neke druge dane. Očekujem pune tribine i onaj Tašmajdan na koji sam ja navikao kada sam počinjao reprezentativnu karijeru i ja se nadam da rezultat neće izostati – rekao je Filipović i dodao:

Cilj se zna i očekujem da uz beogradske i navijače iz unutrašnjosti bude mnogo lakše u bazenu. Znam koliko je ovim momcima potrebna podrška i koliko je lepo igrati kada su tu navijači.

Filipović je, kao i veliki broj igrača koji će igrati u Beogradu, tek pre nedelju dana završio sezonu.

Kako je nama, tako je i drugim reprezentacijama. Samo je Australija već neko vreme na okupu. Otežavajuća okolnost za našeg selektora je što su svi igrači u inostranstvu i imaju ulogu lidera u svojim ekipama, te se toliko i troše. Međutim, sve ekipe imaju težak problem, jer se okupljaju nekoliko dana pred početak takmičenja i teško je uigrati se.

Srbija je igrala promenljivo tokom sezona, a nije bilo uspeha u Evropa kupu.

Utakmice koje smo odigrali ranije tokom sezone zaista nemaju veze sa onim što nas očekuje ovde. I prošle godine smo imali sličnu priču, ali drugo su utakmice tokom takmičarske godine, gde su neosporno bili kvalitetnija ekipa i zasluženo pobeđivali. Ovo je veći, drugačiji ulog i mislim da će sada biti druga priča – zaključio je kapiten Srbije.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu