Savić odredio spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji

03-07-2019

Reprezentacija Srbije u sredu je odradila poslednji trening u bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, a selektor Dejan Savić odredio je spisak od 13 igrača koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Oni će već danas otputovati u japanski grad Kašivazaki na sedmodnevne pripreme. Kapiten selekcije Srbije biće Miloš Ćuk.

U sastavu su: Dimitrije Rističević (Novi Beograd, 11.april), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Djordje Lazić (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović (Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

Imaćemo dobre pšripreme u Japanu, odigraćemo i dve utakmice sa Kašivazakijem, prvakom ove zemlje. Ispunili smo glavni cilj u sezoni, neminovno je bilo da se pojedini igrače oporave, osveže, napune baterije a da mladji dobiju priliku da se pokažu. To je okosnica tima za Igre 2024 mada su i kandidati za Tokio. Nismo opušteni mada nemamo imperativ kao ranijih godina. Predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači – rekao je novinarima selektor Dejan Sviić.

Povezane vesti

Vaterpolo EP 2020

Srbija u završnici slomila otpor Mađarske i zauzela peto mesto u Debrecinu

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Srbija bolja od Francuske, sa Mađarskom za peto mesto

Filip Filipović, Srbija - Španija, Svetska liga 2021.

Španija posle peteraca bolja od Srbije