Savić odredio spisak za Rumuniju, Filipović predvodi Srbiju u Subotici

12-02-2019

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije odredio je spisak igrača koji će konkurisati za susret sa Rumunijom. Taj meč se u okviru Evropa kupa igra 19. februara od 17 sati na bazenu u Subotici.

Srbiju će predvoditi kapiten Filip Filipović, a od standardnih reprezentativaca tu su Dušan Mandić i golman Gojko Pijetlović. Savić se oslonio uglavnom na igrače iz domaćeg šampionata, pa je tako pet igrača iz Šapca, dva su iz Crvene zvezde, po jedan iz Partizana i Radničkog.

Na spisku su: Gojko Pjetlović, Dušan Mandić, Filip Filipović, Đorđe Lazić, Petar Tomić, Đorđe Vučinić, Ognjen Stojanović, Veljko Tankosić, Petar Velkić, Radomir Drašović, Nikola Lukić, Marko Radović, Lazar Dobožanov, Marko Janković.

– Drago nam je da ćemo da igramo u Subotici i na taj način proširiti listu gradova u kojima reprezentacija igra zvanične utakmice. Očekujem da ćemo zadovoljiti publiku. U ovom trenutku ovo je sastav koji može da ispuni sve što smo zamislili– rekao je Savić.

Igrači će se okupiti u Beogradu 17. februara, a dan kasnije će otputovati u Suboticu. U prvom susretu Srbija je pobedila u Rumuniji 13:6, a u grupi D je još selekcija Hrvatske, koja je prva na tabeli sa sedam bodova i utakmicom više. Srbija ima pet, a Rumunija je bez bodova.

Evropa kup je kvalifikaciono takmičenje za Svetsku ligu, a Srbija je kao domaćin završnog turnira (Beograd, 18-23. jun) obezbedila učešće.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu