Savić predstavio plan priprema reprezentacije Srbije

31-05-2016

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, na konferenciji za medije predstavio je program rada reprezentacije u narednom periodu. Srpski vaterpolisti sa pripremama kreću 6. juna, a do 12. će se pripremati u Beogradu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koje sa klupe predvodi Dejan Udovičić. Zatim će od 13. do 18. trenirati u Kragujevcu, a 19. kreću u Kinu, gde se od 21. do 26. održava finalni turnir Svetske lige. Srbija je u grupi sa SAD, Kinom i Brazilom.

Reprezentativci će potom odmarati do prvog jula, kada se nastavljaju pripreme za Olimpijske igre u Riju. Od 2. do 10. jula Srbija će se pripremati u Kranju. Zatm će od 13. do 17. jula učestvovati na turniru u Boru, zajedno sa reprezentacijama Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, Japana, Brazila i Francuske.

Od 19. do 22. puleni Dejana Savića pripremaće se u Beogradu sa selekcijom Mađarske, a 21. jula igra se zvanična utakmica na otvorenom bazenu u Smederevu. Od 24. do 27. „Delfini“ će sparingovati sa Italijom u Rimu, a poslednji trening pred polazak u Brazil održaće se 29. jula u Beogradu. Tom prilikom biće održana i konferencija, a narednog dana putuje se na Olimpijske igre.

Na prvi deo priprema od 6. do 12. juna pozvani su sledeći igrači: G. Pijetlović, Rističević, Dobožanov, V. i S. Rašović, Ćuk, Mandić, Drašović, Ranđelović, Ubović, Vico, Nikić, Asanović, Rogač, Subotić, Gogov i Jakšić, dok će se u Kragujevcu priključiti: Filipović, Prlainović, D. Pijetlović, Gocić, Aleksić, S. Mitrović i B. Mitrović.

Dejan Savić je na konferenciji dodao:

– Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. za pripreme. Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu ali je sigurno da će biti i skrivalica. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!