Savić predstavio plan priprema reprezentacije Srbije

31-05-2016

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, na konferenciji za medije predstavio je program rada reprezentacije u narednom periodu. Srpski vaterpolisti sa pripremama kreću 6. juna, a do 12. će se pripremati u Beogradu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koje sa klupe predvodi Dejan Udovičić. Zatim će od 13. do 18. trenirati u Kragujevcu, a 19. kreću u Kinu, gde se od 21. do 26. održava finalni turnir Svetske lige. Srbija je u grupi sa SAD, Kinom i Brazilom.

Reprezentativci će potom odmarati do prvog jula, kada se nastavljaju pripreme za Olimpijske igre u Riju. Od 2. do 10. jula Srbija će se pripremati u Kranju. Zatm će od 13. do 17. jula učestvovati na turniru u Boru, zajedno sa reprezentacijama Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, Japana, Brazila i Francuske.

Od 19. do 22. puleni Dejana Savića pripremaće se u Beogradu sa selekcijom Mađarske, a 21. jula igra se zvanična utakmica na otvorenom bazenu u Smederevu. Od 24. do 27. „Delfini“ će sparingovati sa Italijom u Rimu, a poslednji trening pred polazak u Brazil održaće se 29. jula u Beogradu. Tom prilikom biće održana i konferencija, a narednog dana putuje se na Olimpijske igre.

Na prvi deo priprema od 6. do 12. juna pozvani su sledeći igrači: G. Pijetlović, Rističević, Dobožanov, V. i S. Rašović, Ćuk, Mandić, Drašović, Ranđelović, Ubović, Vico, Nikić, Asanović, Rogač, Subotić, Gogov i Jakšić, dok će se u Kragujevcu priključiti: Filipović, Prlainović, D. Pijetlović, Gocić, Aleksić, S. Mitrović i B. Mitrović.

Dejan Savić je na konferenciji dodao:

– Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. za pripreme. Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu ali je sigurno da će biti i skrivalica. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu