Sigurna pobeda Srbije na početku Evropskog prvenstva

16-07-2018

Srpski vaterpolisti ostvarili su siguran trijumf na početku Evropskog šampionata u Barseloni. Srbija je u ponedeljak u prvom kolu pobedila Rumuniju rezultatom 11:5 (3:1, 3:1, 3:2, 2:1).

Reprezentacija Srbije povela je 3:0, u drugoj četvrtini bilo je 6:1 i praktično je bilo rešeno pitanje pobednika. Aktuelni šampioni Evrope u sredu će igrati sa Rusijom, a dva dana kasnije protivnik će biti Slovačka.

Rumuni su na startu meča imali dve prilike sa centarske pozicije, ali nisu bili precizni. Usledila je goleada Srbije, koja je preko Duška Pijetlovića, Miloša Ćuka i Andrije Prlainovića povela 3:0. Slično je bilo i u nastavku sa istim ishodom. Ćuk je iz kontre bio precizan, Filip Filipović iz peterca i Dušan Mandić u svom stilu, za vođstvo od 6:1. Rumuni su tri puta imali igrača više, a pogodili su samo u završnici i tako smanjili zaostatak.

Posle lepog pogotka Milana Aleksića, Tiberi Negrean je sa dva gola smanjio na 7:4, ali je Srbija preko Pijetlovića i Ćuka sa sigurnih 9:4 ušla u poslednjih osam minuta. Ništa se značajnije nije promenilo ni u četvrtoj četvrtini. Srbija je povela 10:6 golom Prlainovića, a do kraja je precizan još jednom bio Aleksić.

Savić je posle utakmice bio zadovoljan:

– Igra je delovala vrlo dobro. U napadu se videlo da smo još teški što je posledica teškog rada i od narednog dana počinje osvežavanje ekipe.

Srbija – Rumunija 11:5 (3:1, 3:1, 3:2, 2:1)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 500. Sudije: Švarc (Izrael) i Buč (Španija). Igrač više: Srbija 6 (4), Rumunija 8 (3). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Tic, Radu, Negrean 3, George, Fulea 1, Đorđesku, Protesa 1, Ćoveanu, Gergeljfi, Oanta, Giban, Antipa, Abrudan. Selektor: Stanojević.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu