Solnok dobio rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona

22-09-2020

Vaterpolisti Solnoka dobili su danas rivale u kvalifikacionoj rundi Lige šampiona. Žreb je održan u Nionu, a zbog pandemije korona virusa format takmičenja će biti drugačiji. U kvalifikacijama će se igrati samo jedna runda, a 18 ekipa će biti podeljeno u dve grupe, odnosno četiri podgrupe. Na kraju će se samo dve ekipe plasirati u grupnu fazu Ligu šampiona, čiji će format takođe biti drugačiji i 10 kola će biti odigrano kroz turnira.

Tim Živka Gocića biće u grupi A, čiji mečevi se igraju u Italiji od 11. do 15. novembra, a u podgrupi A2 igraće još Mladost iz Zagreba, francuski PAN i Idriakos iz Grčke. U drugoj podgrupi, A1, biće Ortiđa, Barselona, Steaua, Jadran Split i Primorac.

Posle takmičenja po podgrupama po jednostrukom bod sistemu, osvajači prvih mesta u podgrupama će se sastati u finalu i pobednik turnira prolazi u Ligu šampiona. Ostali timovi će razigravati za konačan plasman, kako bi se odredio njihov raspored u žrebu za Kup Evrope.

Direktni učesnici Lige šampiona: Ferencvaroš (Mađarska), Olimpiajakos (Grčka), Pro Reko (Italija), Barseloneta (Španija), Jug AO Dubrovnik (Hrvatska), Marselj (Francuska), Jadran Herceg Novi (Crna Gora), Špandau 04 (Nemačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Vaspo 98 Hanover (Nemačka)

Grupe kvalifikacija za Ligu šampiona (11-15.novembar 2020)

Grupa A (Sirakuza, Italija)

A1: Otiđa SIrakuza (Italija), Barselona (Španija), Steaua Bukurešt (Rumunija), Jadran Split (Hrvatska), Primorac (Crna Gora)
A2: Solnok (Mađarska), Mladost Zagreb (Hrvatska), Pei d’Eks (Francuska), Jdriakos (Grčka)

Grupa B (Budimešta, Mađarska)

B1: OSC Budimpešta (Mađarska), Sintez Kazanj (Rusija), KVK Radnički Kragujevac (Srbija), Terasa (Španija), Turkoan (Francuska).
B2: Vuljagmeni (Grčka), Breša (Italija), Oradea (Rumunija), Enka Istanbul (Turska).

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu