Solnok siguran protiv Terase na početku Kupa Evrope

05-12-2020

Od petka do nedelje u osam gradova se igra kvalifikaciona faza Kupa Evrope, a domaćin jedne od osam grupa je i Solnok, koji će se sa Terasom, Strazburom i Apolonom boriti za prva dva mesta, koja vode u drugu fazu takmičenja.

U prvom kolu, ekipa Živka Gocića bila je sigurna protiv španske Terase rezultatom 20:14. U prvim minutima se igralo gol za gol, a potom je Solnok serijom od tri pogotka došao do vođstva od 5:2. Gosti su uspeli da se vrate i priđu na 5:4 početkom drugog perioda i do same završnice prvog poluvremena su uspeli da zadrže korak za Solnokom. Tada su domaći sa tri brza gola Duška Pijetlovića, Filipa Filipovića i Žombora Šegalmija stigli do prednosti od 11:6 i tu razliku su održavali do kraja utakmice, s tim da su Španci pretili u četvrtom periodu, kada su dva puta prišli na „-3“. Međutim, Solnok je odbio taj nalet i došao do prvih bodova.

Filipović je bio najefikasniji sa pet golova, dok su Pijetlović, Šegalmi i Adam Nađ dodali po tri.

Solnok u subotu od 18 sati igra protiv Strazbura, dok će u nedelju od 11 sati rival biti grčki Apolon.

Solnok – Terasa 20:14 (5:3, 6:4, 3:2, 6:5)

Solnok: V. Nađ, Anđal, Dori 1, Šegalmi 3, A. Nađ 3, Pijetlović 3, Janšik 1, Kovač 1, Konarik 2, Filipović 5, Drašović 1, Teleki, Banjai.

Terasa: Mtos, Alegre Lopez, Sančez Kampos, Alarkon 2, Kariljo 3, Prieto 1, Baroso 2, Perikas 1, Gurierez 2, De Lera 2, Rodrigez, Čiko 1, Sančez Santos.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu