Solnok siguran protiv Terase na početku Kupa Evrope

05-12-2020

Od petka do nedelje u osam gradova se igra kvalifikaciona faza Kupa Evrope, a domaćin jedne od osam grupa je i Solnok, koji će se sa Terasom, Strazburom i Apolonom boriti za prva dva mesta, koja vode u drugu fazu takmičenja.

U prvom kolu, ekipa Živka Gocića bila je sigurna protiv španske Terase rezultatom 20:14. U prvim minutima se igralo gol za gol, a potom je Solnok serijom od tri pogotka došao do vođstva od 5:2. Gosti su uspeli da se vrate i priđu na 5:4 početkom drugog perioda i do same završnice prvog poluvremena su uspeli da zadrže korak za Solnokom. Tada su domaći sa tri brza gola Duška Pijetlovića, Filipa Filipovića i Žombora Šegalmija stigli do prednosti od 11:6 i tu razliku su održavali do kraja utakmice, s tim da su Španci pretili u četvrtom periodu, kada su dva puta prišli na „-3“. Međutim, Solnok je odbio taj nalet i došao do prvih bodova.

Filipović je bio najefikasniji sa pet golova, dok su Pijetlović, Šegalmi i Adam Nađ dodali po tri.

Solnok u subotu od 18 sati igra protiv Strazbura, dok će u nedelju od 11 sati rival biti grčki Apolon.

Solnok – Terasa 20:14 (5:3, 6:4, 3:2, 6:5)

Solnok: V. Nađ, Anđal, Dori 1, Šegalmi 3, A. Nađ 3, Pijetlović 3, Janšik 1, Kovač 1, Konarik 2, Filipović 5, Drašović 1, Teleki, Banjai.

Terasa: Mtos, Alegre Lopez, Sančez Kampos, Alarkon 2, Kariljo 3, Prieto 1, Baroso 2, Perikas 1, Gurierez 2, De Lera 2, Rodrigez, Čiko 1, Sančez Santos.

Povezane vesti

Vaterpolisti Solnoka i trener Živko Gocić

BVSC prekinuo niz Solnoka od 17 pobeda

Solnok potopio i Kapošvar za 17/17

Nastavljen Šampionat Mađarske, Solnok deklasirao Debrecin