Solnok ubedljiv protiv Barselone

15-11-2020

U poslednjem susretu na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Sirakuzi, vaterpolisti Solnoka pobedili su špansku Barselonu 14:6 u dueli za treće mesto u grupi A. Ekipa Živka Gocića uspela je da se podigne posle nerešenog rezultata sa ekipom Mladosti i ubedljivim rezultatom je savladala španskog predstavnika.

Barselona je povela 1:0, ali je potom Solnok preokrenuo i posle osam minuta je bilo 4:1. Isto je bilo i u drugom periodu. Španci su smanjili na 4:2, a potom je Filip Filipović pokrenuo novu seriju od četiri gola, za ubedljivih 8:2 na poluvremenu.

Solnok je diktirao ritam utakmice, strpljivom igrom je čuvao veliku razliku, a Barselona je sredinom četvrtog perioda prišla na 10:5. Međutim, sa tri gola Daniela Anđala mađarski tim se ponovo rezultatski odvojio, a tačku na utakmicu je stavio Radomir Drašović golom u poslednjoj sekundi, za konačnih 14:6.

Najefikasniji su bili Filipović, Anđal i Akoš Konarik sa po tri gola, dok je isti učinak imao igrač Barselone, Adrian Delgado.

Gocićev tim će takmičenje nastaviti u Kupu Evrope, a žreb će se održati u utorak.

Barselona – Solnok 6:14 (1:4, 1:4, 1:1, 3:5)

Barselona: Aguir, Vals, Van Den Burg, Pauer, Flores, Durik 1, Esteljer 1, Goma, Delgado 3, Estranji 1, Tahulj, Ramon.

Solnok: V. Nađ, Anđal 3, Šegalmi, Šomolj, A. Nađ 2,Pijetlović, Janšik, Kovač 1, Konarik 3, Filipović 3, Drašović 1, Teleki, Banjai.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu