Solnok ubedljiv u derbiju protiv Vašaša

23-11-2020

Posle dvonedeljne pauze, vaterpolisti Solnoka odigrali su novu utakmicu u Šampionatu Mađarske i u derbiju kola pobedili su Vašaš sa ubedljivih 17:8 (5:1, 5:2, 5:3, 2:2). Vašaš je u prethodnom periodu pauzirao jer je imao više pozitivnih igrača na korona virus, a Gocićev tim je od početka do kraja igrao u jakom ritmu.

Poveo je Solnok golovima Filipa Filipovića i Radomira Drašovića, koji su postigli po još jedan pogodak u završnici prvog perioda, za sigurnih 5:1. Kristian Bedo je smanjio na 5:2, a zatim su se ponovo raspucali Drašović i Filipović, koji su tako povisili na 8:2. David Janšik i Daniel Anđal su bili precizni za „+8“, a prednost domaćih je rasla i u nastavku utakmice do maksimalnih 10 golova razlike, koliko je bilo četiri minuta pre kraja (17:7).

Filipović je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Anđal, Drašović i Akoš Konarik postigli po tri. Srpski reprezentativac i igrač Vašaša, Sava Ranđelović, bio je jednom precizan.

Posle 12 odigranih utakmica Solnok ima svih 12 pobeda, a u narednom kolu, 25. novembra, gostuje Egeru. Deset dana kasnije, 5. decembra, u Budimpešti igraju Ferencvaroš i Solnok, dve ekipe sa maksimalnim učinkom.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu