Španija bolja od Srbije u pripremnom meču za EP

05-01-2020

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Španije u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo. Srpski vaterpolisti od četvrtka do ponedeljka borave u Barseloni, a u nedelju su odigrali zvaničnu utakmicu sa domaćom selekcijom, koja je trijumfovala sa 12:9 (1:1, 1:4, 5:2, 4:2).

U meču sa Špancima Srbija je igrala bez Branislava Mitrovića, Dušana Mandića, Radomira Drašovića i Nemanje Vica, koje je selektor Dejan Savić odmarao. U prve dve četvrtine Srbija je delovala bolje. Povela je golom Pijetlovića a u drugom delu je preko Filipovića izjednačila da bi golovima Dedovića, Filipovića i Prlainovića stekla prednost 5:3. Posle odmora Srbija je do sredine treće ćetvrtine imala kontrolu igre i rezultata.

Ranđelović i Prlainović su bili strelci za najveću prednost 7:4. Međutim u završna četiri minuta tog dela Španci su zaigrali odlično, postigli četiri pogotka i preokrenuli rezultat. Poslednja četvrtina je donela dva izjednačenja našeg tima preko Ćuka i Prlainovića. Posle 9:9 Srbi više nisu pogađali. Domaćin je postigao tri pogotka i zabeležio pobedu ubedljiviju od prikazanog u bazenu.

Evropsko prvenstvo održava se u Budimpešti od 14. do 26 januara. „Delfini“ su u grupi sa Rumunijom, Holandijom i Rusijom.

Španija – Srbija 12:9 (2:1, 1:4, 5:2, 4:2)

Bazen Barseloneta. Sudije: Buč i Teksido (Španija). Isključenja: Španija 10, Srbija 10.

ŠPANIJA: Lopez, Munariz 2, Granados 1, De Toro 1, Kabanas, Larumbe 1, Baroso, Delgado 1, Perikas, Perone 1, Malarač 2, Bustos 3, Lorio, Sanahuja, Valera. Selektor: Martin.

SRBIJA: G. Pijetlović, Dedović 1, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović, Živojinović, S. Rašović, Subotić. Selektor: Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu