Srbija bolja od Francuske, sa Mađarskom za peto mesto

09-01-2021

U razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na turniru Svetske lige u Debrecinu, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Francusku rezultatom 10:6 (3:3, 1:1, 3:1, 3:1). Srbija će u nedelju od 16 sati i 30 minuta igrati za peto mesto sa selekcijom Mađarske, koja je bila bolja od Hrvatske.

Francuzi su bolje otvorili meč i poveli su 2:0 u prvom periodu, a nešto kasnije i 3:1. Međutim, srpski vaterpolisti su zaigrali bolje i poravnali su na 3:3. Drugi period golom su takođe otvorili Francuzi, ali je Srbija do poluvremena izjednačila na 4:4.

Početak treće četvrtine bio je sličan. Posle isključenja Save Ranđelovića, Francuzi su sa igračem više poveli 5:4, ali je potom usledila mnogo bolja igra Srbije, nekoliko odličnih odbrana Gojka Pijetlovića, kao i golovi Andrije Prlainovića i Filipa Filipovića za vođstvo od 7:5. Početkom poslednjeg perioda Dušan Mandić je povisio na 8:5, Francuska je smanjila na “-2”, da bi potom ekipa Dejana Savića sa još dva pogotka obezbedila trijumf.

Srbija – Francuska 10:6 (3:3, 1:1, 3:1, 3:1)

FRANCUSKA: Duboa, Sudadier, Vernu, Kumet 1, Misi, Vernu 1, Krusila 1, Babić, Marzuki, Kanon, Vanpeperstret 2,Kamarasa 1, Fontani. Selektor: Vukanić.

SRBIJA: G.Pijetović, Mandić 3, Dedović 2, Ranđelović, Gogov, D.Pijetlović, Vico, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, Rašović, Mitrović. Selektor: Savić

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu