Srbija dočekala evropske šampione

30-07-2018

Vaterpolo reprezentacije Srbije u subotu je po četvrti put u nizu osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, a tim povodom organizovan je doček ispred Starog dvora u Beogradu.

U večernjim časovima vaterpolisti su izašli na balkon, gde je pozdravilo više hiljada navijača. Redom su izlazili članovi stručnog štaba, selektor Dejan Savić i igrači. Poslednji je izašao kapiten, Filip Filipović, koji je nosio trofej, a upravo se on prvi obratio navijačima.

– Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo. Pre svega da se zahvalimo i poklonimo ovim momcima i stručnom štabu, ovim divnim ljudima, koji su zaslužni za ovaj trijumf – rekao je Filipović i dodao:

– Hvala svima što ste došli večeras. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo, ako bog da, još koji put – rekao je kapiten Srbije, a odgovorili su i navijači:

– Sad si uz’o trofej Filipe, Filipe

Filipović se zahvalio državi i ljudima koji prate i veruju u reprezentaciju.

– Mislim da su se upravo danas stvorili uslovi da svaka postavljena granica bude pomerena unapred. Hvala državi, hvala ljudima koji nas prate i veruju u nas svih ovih godina. Eto, uspeli smo da pokažemo da i u ovoj kvazi rekonstrukciji ekipe možemo da napravimo uspehe. Nadamo se i u Tokiju jednoj od medalja, mada je veliki izazov. Mi uglavnom pričamo u vodi, ali sada izražavamo zahvalnost celoj naciji.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu