Srbija lako sa Francuskom, protiv Hrvatske za finale

06-04-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na finalnom turniru Evropa kupa u Rijeci, pošto je danas pobedila Francusku sa ubedljivih 13:2.

Ekipa selektora Dejana Savića sada ima šest bodova, pa će u subotu od 19 sati sa domaćom Hrvatskom igrati za prvo mesto u grupi i plasman u finale. U drugoj grupi Španija će zauzeti prvo mesto, ispred Italije, Mađarske i Grčke.

U meču sa Francuzima, Srbija je od početka do kraja igrala sigurno. Miloš Ćuk i Gavril Subotić su posle tri minuta doneli vođstvo Srbiji od 2:0, dok su posle gola Mehdija Marzukija, na 4:1 povisili Filip Filipović i Duško Pijetlović. U drugoj četvrtini srpski vaterpolisti propustili su nekoliko prilika sa igračem više, da bi zatim peti gol za Srbiju postigao Radomir Drašović. Na odmor se otišlo sa rezultatom 5:2, pošto je Francuska u poslednjim sekundama postigla svoj drugi gol.

Mreže su mirovale u prvim minutima trećeg perioda, a zatim je Srbija serijom golova stigla do velike prednosti i tako obezbedila bodove. Redom su mrežu Francuza tresli Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Subotić, Filipović i Ćuk. Ekipa selektora Dejana Savića rutinski je privela meč kraju, a u poslednjih osam minuta strelci su bili Jakšić, Lazić i Subotić, sva tri puta sa igračem više.

Srbija – Francuska 13:2 (4:1, 1:1, 5:0, 3:0)

Bazen Zdravko Ćiro Kovačić. Gledalaca 200. Sudije: Gomez (Španija), Ahladotis (Grčka). Igrač više: Srbija 14 (8), Francuska 7(0). Peterci: Francuska 1 (0).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović, Drašović 1, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Lazić 1, Tomić, Jakšić 2, Filipović 2, Subotić 3, S. Rašović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

FRANCUSKA: Garsum Sudaier, Olivon, Vernu, Knas, Deni, Verno, Izdinski 1, Marzuki 1, Dino, Vanpeperstat, Lepont, Fontani. Selektor: Vukanić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu