Srbija na turniru Svetske lige u Debrecinu

07-01-2021

Vaterpolo reprezentacija Srbije učestvovaće od 8. do 10. decembra na kvalifikacionom turniru Svetske lige u Debrecinu. Selekcija Dejana Savića je u sredu trenirala u Mađarskoj, a u petak od 14 sati i 45 minuta, uz direktan prenos na RTS 2, Srbija će igrati protiv Španije. To će biti meč bez rezultatskog značaja, s obzirom da je nedavno FINA donela odluku da se računa rezultat od 10. marta, kada je Španija u Beogradu bila bolja i obezbedila učešće u borbi za plasman od 1. do 4. mesta.

U subotu u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta Srbija će igrati sa poraženim iz susreta Francusja – Grčka, da bi u nedelju igrala za peto ili sedmo mesto.

Savezni selektor Dejan Savić je u Debrecen poveo sledeće igrače: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau), Sava Ranđelović (Vašaš), Draško Gogov (Novi Beograd), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Solnok), Andrija Prlainović (Marselj), Viktor Rašović (Nojsi la Sek), Branislav Mitrović (Vašaš), Milan Aleksić (Barseloneta).

U stručnom timu su: selektor Dejan Savić, trener Vladimir Vujasinović, lekar dr Nikola Repac, fizioterapeut Vladimir Radović, stručnjak za kondiciju Radoje Avramović i tim menadzer Goran Čanković.

– Najvažnije je da smo se okupili posle dužeg vremena. Turnir u Debrecenu je prilika da vidimo gde smo. Nismo kandidati za visok plasman i odlazak na finalni turnir u Tbilisi ali očekujem da u ovom momentu pokažemo koliko vredimo – rekao je Dejan Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu