Srbija pobedila Ameriku i plasirala se u polufinale

07-08-2015

Srpska vaterpolo reprezentacija pobedila je Ameriku 12:7 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, gde će se sastati sa Italijom, koja je trijumfovala protiv Mađarske 8:7.

Izabranici selektora Dejana Udovičića odlično su počeli i vodili su sa 2:0. Usledila su četiri gola naše reprezentacije, koja je na kraju prve četvrtine vodila 4:2. U nastavku je Srbija održavala dva do tri gola prednosti, a u poslednjih osam minuta uspela je i da uveća razliku.

Duško Pijetlović je bio najraspoloženiji sa četiri pogotka. Dva su postigli Dušan Mandić i Slobodan Nikić, a po jedan Živko Gocić, Milan Aleksić, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

Srbija – Amerika 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1)

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Sudije: Buč (Španija) i Periš ( Hrvatska). Igrač više: Srbija 8 (4), SAD 12 (4). Peterci: SAD 1 (0).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 4, Nikić 2, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

Amerika: Mozes, Vavić, Obert, Kimbel, Rels, Kupido 1, Samjuels 1, Azevedo 1, Boven 1, Bonani 2, Smit 1, Man, Baron. Selektor: Udovičić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu