Srbija pobedom krenula u odbranu zlata

21-06-2016

Srpska vaterpolo reprezentacija pobedom je krenula u odbranu zlata na finalnom turniru Svetske lige, koji se igra u Kini. U prvom kolu grupne faze Srbija je pobedila selekciju Brazila rezultatom 14:10 (4:3, 4:3, 4:2, 2:2). Taj meč je počeo u 15 časova po lokalnom vremenu (devet ujutru po srpskom), a puleni Dejana Savića u jutarnjim časovima su odradili i trening.

Srbija je od sredine prve četvrtine kontrolisala utakmicu i rezultat. Sudijski kriterijum je bio takav da se skoro svaki malo jači kontakt kažnjavao isključenjem, tako da je na kraju bilo ukupno 32 isključenja, računajući i peterce. Brazilci su vodili samo na početku utakmice, pošto je Felipe Perone dva puta bio precizan iz peterca. Izjednačenje je doneo Duško Pijetlović, a potom je dva puta mrežu Slobodana Sora zatresao Filip Filipović. U drugom periodu ekipa Dejana Savića imala je i tri gola prednosti (8:5), ali se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 8:6.

Posle pauze Andrija Prlainović je odmah sa igračem više vratio Srbiji „+3“, da bi potom Delgado i Krivela matirali Gojka Pijetlovića i Brazil je prišao na gol minusa (9:8). U narednim minutima mreže su mirovale, da bi Srbija serijom 3:0 i golovima Filipovića, Ubovića i Mitrovića rešila pitanje pobednika – 12:8. U poslednjih osam minuta po dva gola postigli su centri, Josip Vrlić i Duško Pijetlović, za konačnih 14:10 u korist Srbije.

Srbija se u sredu sastaje sa Kinom, a u četvrtak sa Amerikom.

– Kao što sam očekivao teška utakmica. Umorni smo i od Kragujevca i od puta. Brazil je još jednom pokazao da je sve bolja ekipa, posebno sa Sorom na golu. U drugom kolu Kinezi ali će biti važniji prepodnevni trening– rekao je Savić.

Srbija –Brazil 14:10 (4:3, 4:3, 4:2, 2:2)

Bazen Huidžu Jinšan lejk. Gledalaca 300. Igrač više: Srbija 16 (8), Brazil 13 (6). Peterci: Srbija 1 (1), Brazil 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, V. Rašović, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Ubović 1, Aleksić 3, Jakšić, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.

BRAZIL: Soro, Krivela 1, Franko, Alonso, Salemi, Komeš, Delgado 2, Santos 1, Roha 2, Perone 2, Gimareš, Vrlić 2, Antoneli. Selektor: Rudić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu