Srbija ponovo bolja od Australije

15-06-2017

U drugom pripremnom i humanitarnom meču, koji je danas odigran u Kruševcu, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Australije rezultatom 12:8 (3:0, 4:3, 3:2, 2:3). Mini pripreme sa selekcijom koju sa klupe predvodi selektor Elvis Fatović završavaju se u petak u Kragujevcu, gde se od 19 sati igra treći meč. Srbija je u jednom trenutku vodila 5:0, a kod domaćih je prednjačio kapiten Filip Filipović sa četiri gola.

Mrežu Australije prvi je zatresao Dušan Vasić, koji se posle nekoliko godina vratio u reprezentaciju. U finišu prvog perioda prednost su povećali Filip Filipović i Nemanja Vico. Kapiten Srbije i Nemanja Ubović nastavili su seriju u drugom periodu, da bi tek u 13. minutu prvi pogodak za goste postigao Gilhrist. Od tog trenutka se igralo gol za gol. Za ekipu selektora Dejana Savića pogađali su Stefan Mitrović i Đorđe Lazić, a za goste dva puta Džozef Kajes, te se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 7:3.

U nastavku je na golu Srbije bio Lazar Dobožanov. Filipović je nastavio da igra sjajno, pa je najpre majstorski asistirao Ognjenu Stojanović za novi gol, a potom je iz peterca povisio na 9:4. Do kraja trećeg perioda Mitrović je, takođe iz peterca, pogodio za 10:5 pred početak poslednjih osam minuta. Australija je uspela da smanji na 10:7, a potom je Filipović iz kontre vratio “+4” svojoj ekipi. U završnici su obe ekipe postigle još po jedan gol.

Srbija – Australija 12:8 (3:0, 4:3, 3:2, 2:3)

Bazen Sportski centar Kruševac. Gledalaca 1500. Sudije: Stanojević (Srbija) I Hodžer (Australija). Igrač više: Srbija 5 (2), Australija 5 (1) . Peterci: Srbija 2 (2)

SRBIJA: G. Pijetlović, Lazić 1, V. Rašović , Ranđelović, Ćuk, Vico 1, Ubović 1 , Subotić 1 , Jakšić, Filipović 4, Vasić 1, S. Mitrović 2, Dobožanov, Drašović, Stojanović 1. Selektor. Savić.

AUSTRALIJA: Slejd, Holis 1, Put, Kajes 2, Pauer 1 , Fanon , Gilhrist 1, Ford 1, Janger 1 , Nikolas 1, Ford, Edvard, Hrisantmos, Kremers, Kerns. Selektor: Fatović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu