Srbija poražena u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

23-07-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog šampionata u Južnoj Koreji, pošto je u četvrtfinalu od nje bolja bila Španija, vicešampion Evrope, rezultatom 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2).

Španci su sjajno otvorili utakmicu i poveli su 2:0, dok su imali i dve prilike za „+3“. U završnici prvog perioda smanjio je Strahinja Rašović, koji je danas bio najefikasniji sa četiri pogotka. Međutim, u drugom periodu Španija je zaigrala još bolje. Rodžer Tahulj sa dva gola sa centarske pozicije, odnosno Alberto Munariz i Alvaro Granados sa spoljnih pozicija, doneli su Španiji pet golova razlike (6:1). Često su Španci imali igrača više, dok sa druge strane napad Srbije nije funkcionisao kao u meču sa Grčkom.

Rašović i Nikola Jakšić su smanjili na 7:3 do odlaska na odmor, a u nastavku je Srbija konstantno pokušavala da spusti razliku, ali je samo u dva navrata stigla na „-3“. Za nešto više bilo je potrebno i malo sreće i više koncentracije, pošto su srpski vaterpolisti nekoliko puta, kada su imali priliku da stignu na „-2“ grešili u dodavanju.

Srbija – Španija 9:12 (1:2, 2:5 , 4:3, 2:2)

Sudije: Zvart (Holandija), Stavridis (Grčka).

Srbija: Rističević (8/20), Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović, S. Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić.

Španija: Lopez-Pinedo (12/21), Munariz 2, Granados 1, De Toro 1, Kabanjas 1, Larumbe 1, Baroso 1, Fernadez 2, Tahulj 2, Perone, Maljarah 1, Bustos, Lorio. Selektor: Martin.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu