Srbija posle prekida preokrenula i pobedila Australiju

18-06-2019

Meč između Srbije i Australije je prekinut na kraju prve četvrtine zbog nevremena, ali je posle skoro sat vremena nastavljen, a Srbija je posle preokreta pobedila 12:8.

Pred početak poslednjeg susreta prvog kola na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu je počelo jako nevreme, pa je utakmica posle prvih osam minuta, pri vođstvu Australije od 5:4, prekinuta na skoro sat vremena. Posle pauze je Srbija zaigrala bolje, preokrenula i slavila sa sigurnih 12:8.

Na početku utakmice Filip Filipović je pokušao u dva navrata da ugrozi gol Australije, ali su potom igrači selektora Elvisa Fatovića odigrali furiozno. U svega 90 sekundi postigli su tri gola, a na drugoj strani je Džol Denerli zaustavio udarac Filipovića iz peterca. Kapiten Srbije je, međutim, ubrzo postigao gol i pokrenuo svoj tim. Miloš Ćuk je već u narednom napadu smanjio zaostatak, da bi Nejtan Pauer odbio nalet. Dušan Mandić je propustio priliku sa igračem više da poravna, a Australija nije iskoristila dva igrača više. Novi peterac za Srbiju ovog puta Filipović je iskoristio i tako dva minuta pre kraja prvog perioda smanjio na 4:3. U poslednjih 30 sekundi, Pauer je vratio „+2“, a u poslednjim sekundama je Mandić pogodio za 5:4.

Posle više od pola sata, utakmica je nastavljena. Nemanja Vico je drugu četvrtinu otvorio golom posle asistencije Prlainovića, da bi ubrzo Stefan Mitrović doneo Srbiji prvo vođstvo. Posle dve neiskorišćene šanse Australije, Strahinja Rašović je povisio na 7:5 i sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

U prvom minutu trećeg perioda, Mitrović je isplivao kontru i nastavio seriju Srbije. Nalet je na kratko prekinuo Aron Janger sa igračem više, da bi zatim Prlainović sa dva gola povisio na 11:6. Međutim, Australija se vratila u igri sa dva gola sa igračem više u poslednjih 90 sekundi treće četvrtine (8:11).

Do kraja susreta je viđen još samo jedan gol, kada je tri i po minuta pre završetka meča Prlainović, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice, postigao treći gol.

Australija – Srbija 8:12 (5:4, 0:3, 3:4, 0:1)

Australija: Denerli, Kembel 2, Ford 1, Kajes, Pauer 2, Lačlan, Rouč, Janger 1, Bruks, Put, Houden 2, Edvards, Hrisantos.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, S. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico 1, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu