Srbija protiv Holandije, Rusije i Rumunije na EP u Budimpešti

22-10-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je protivnike u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, koje se igra od 14. do 26. januara u Budimpešti.

Srpski vaterpolisti, šampioni Evrope iz 2012, 2014, 2016. i 2018. godine, igraće u grupi B sa Holandijom, Rusijom i Rumunijom, a u prvom susretu, 14. januara, protivnik će biti Rusija. Dva dana kasnije igraće sa Rumunijom, a potom, 18. januara sa Holandijom.

Interesantno je da će vaterpolisti biti u sličnoj grupi kao na EP u Barseloni, gde su igrati sa Rumunijom i Rusijom, a sada će umesto Slovačke tu biti Holandija.

– Možda bi bilo bolje da je neko od jačih sastava bio u našoj grupi. Sa druge strane sve tri reprezentacije pokazuju napredak i neće biti baš jednostavno. Zna se naš put iz meča u meč i onda od četvrtfinala počinje pravi deo prvenstva i za to moramo da se spremimo – rekao je selektor Dejan Savić.

Na Evropskom prvenstvu igraće i srpske vaterpolistkinje, pošto su obezbedile plasman zahvaljujući ubedljivoj pobedi protiv Češke od 25:6. Za četiri dana u Beogradu se igra revanš, ali je već sada poznato da će u grupi sa Mađarskom, Grčkom i Rusijom biti i selekcija Srbije, kao i bolje reprezentacije iz duela Slovačke i Turske, odnosno Portugala i Hrvatske.

Vaterpolo Evropsko prvenstvo u Budimpešti 2020.

Grupa A: Nemačka, Slovačka, Crna Gora i Hrvatska.
Grupa B: Rumunija, Rusija, SRBIJA i Holandija.
Grupa C: Malta, Turska, Španija i Mađarska.
Grupa D: Francuska, Italija, Gruzija i Grčka.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu