Srbija protiv Mađarske na početku Olimpijskih igara

06-08-2016

Danas od 14 časova po srpskom vremenu, a 9 ujutru po lokalnom, vaterpolo reprezentacija Srbije igra svoj prvi meč na Olimpijskim igrama u Riju. Odmah na početku takmičenja igra se veliki derbi, u kojem se sastaju Srbija, aktuelni šampion Evrope i sveta i Mađarska, devetostruki pobednik Olimpijskih igara. Meč koji nema veliki značaj, jer se posle igraju još četiri utakmice u grupnoj fazi, ali je želja da se turnir otvori pobedom.

Na poslednjim Igrama u Londonu dva tima su se takođe sastala u prvom kolu. Tada je naš tim predvođen petostrukim strelcem Prlainovićem pobedio 14:10. Srbija je završila kao treća, a Mađari peti.

– Susret formalno nema veliki značaj jer je tek početak dugog takmičenja. Međutim bilo bi odlično da pobedom protiv velikog protivnika uđemo u turnir. Znam ih, dugo sam tamo ali mislim da su u poslednje vreme promenili igru. Benedek se trudi da vrati brzu igru sa dosta šuteva. Videćemo da li mogu da to izdrže. Mislim da smo mi spremni – kazao je golman Mitrović.

Naredne godine će sedmorica naših igrača biti u madjarskim klubovima: obojica Mitrovića, Gocić, Aleksić, Ćuk i kao prinove Nikić i Prlainović.

– Oni cene naš vaterpolo i dokaz je veliki broj srpskih vaterpolista u njihovim sastavima. Benedek pravi dobar posao i siguran sam da mogu mnogo. Sa druge strane naša želja se zna i nadam se da će sve biti kako treba – rekao je kapiten Gocić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu