Srbija savladala Grčku, sa Italijom za peto mesto

24-01-2020

Vaterpolo reprezentacija Srbije u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta pobedila je Grčku rezultatom 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:2) i u nedelju od 16 sati igraće za peto mesto sa reprezentacijom Italije, koja je u neizvesnoj utakmici bila bolja od Rusije 14:12.

Već u prvom minutu Andrija Prlainović je lepim golom sa šest, sedam metara doneo vođstvo Srbiji. Odmah je izjednačio Angelos Vlahopulos, da bi potom Nikola Dedović i Filip Filipović povisili na 3:1. Kao i protiv Španije, protivnik je uspeo brzo da se vrati i posle osam minuta je bilo 3:3. Grčka je nastavila seriju preko Vlahopulosa i to je bilo jedino vođstvo njegove selekcije na meču. Raspoloženi Dedović je poravnao, a potom su pogađali Dušan Mandić i, posle novog izjednačenja, Stefan Mitrović, za vođstvo od 6:5 na poluvremenu.

Mitrović i Dedović su održavali „+2“, da bi Filipović svojim drugim golom, sredinom trećeg perioda, povisio na 9:6. Srbija je kasnije posle dva gola Nemanje Vica imala i četiri gola prednosti i sve je bilo rešeno. Do kraja su pogađali još Janis Funtulis, Stefan Mitrović i Hristodulos Kolomvos, za konačnih 12:9.

Najefikasniji su bili Dedović i Mitrović sa po tri gola, dok su Filipović i Vico dodali po dva.

Srbija – Grčka 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:2)

Bazen Dunav Arena. Gledalaca 1000. Sudije: Korizna (Poljska) i Ortega (Španija).  Igrač više: Srbija 8 (1), Grčka 13 (6). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Dedović 3, Ranđelović, Ćuk, Vico 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović.

GRČKA: Zerdevas, Genidunas 1, Skumapkis, Kapotis, Funtulis, Papanastasiju1, Dervišis, Argiropulos 2, Murikis, Kolomvos 2, Gunas, Vlahopulos 3, Galanidis.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu