Srbija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

07-08-2015

Selekcija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, pošto je u poslednjem meču u grupnoj fazi pobedila Australiju 10:9. Australijanci su poveli 1:0, a Srbija je golovima Nikića, Ćuka i Pijetlovića preokrenula na 3:1. Do kraja prvog poluvremena vodila se egal borba, a na odmor se otišlo sa rezultatom 5:4. Posle gola Mitrovića bilo je 6:4, a potom je usledila serija Australije od 4:0, pa je protivnička ekipa pred početak poslednje četvrtine vodila 8:6. U poslednjih osam minuta Srbija je igrala dosta bolje i golovima Aleksića, Mitrovića, Gocića i Filipovića preokrenula je i povela 10:8.

Po dva gola za Srbiju dali su Milan Aleksić, Filip Filipović, Stefan Mitriović, a u strelce su se upisali i Slobodan Nikić, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk i Živko Gocić.

Srbija – Australija 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1)

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Gledalaac 500. Sudije: Korizna (Poljska), Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 7 (2), Australija 5 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pietlović 1, Nikić 1, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.

AUSTRALIJA: Stenton, Kembel , Ford, Koteril 1, Pauer 1, Gilhrist, Roač, Janger 3, Svift 2, Emeri, Hojden 1, Martin 1, Denerli. Selektor: Fatović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu