Srbija u najjačem sastavu putuje u Hrvatsku

05-03-2019

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je spisak igrača za meč protiv Hrvatske u Evropa kupu, koji se igra 12. marta u Sisku. Savić se opredelio za igrače koji su prošlog leta osvojili Evropsko prvenstvo u Barseloni, a meč nema veći rezultatski značaj, pošto su se obe selekcije plasirale na finalni turnir Evropa kupa, koji je na programu od 5. do 7. aprila u Zagrebu.

U sastavu Srbije su: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

Srpski vaterpolisti će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening. I na dan utakmice će se trenirati a početak poslednjeg susreta u grupi Evropa kupa je u 17:30.

Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo – kaže kratko Dejan Savić.

Hrvatska će igrati u sastavu: Marko Bijač (Pro Reko), Ivan Marcelić (Mladost), Luka Lončar (Jug), Josip Vrlić (Barseloneta), Andro Bušlje (Olimpijakos), Marko Macan (Jug), Ivan Buljubašić (Mladost), Maro Joković (Jug), Havijer Garsija (Jug), Lovre Miloš (Mladost), Loren Fatović (Jug), Anđelo Šetka (Jadran Split) i Ante Vukičević (Marselj).

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu