Srbija u Novom Sadu dočekuje Španiju

16-11-2015

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak od 20 časova u Novom Sadu igra meč drugog kola Svetske lige, a protivnik je selekcija Španije. Selektor Dejan Savić je odlučio da u sastavu za meč sa Španijom ne budu Gocić, Nikić, Stefan Mitrović, Subotić i Rističević. Bilo je planirano da Mitrović igra ali ga je sprečila povreda kolena. U sastavu će biti: G. Pijetlović, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Aleksić, D. Pijetlović, Ubović, S. Rašović, Jakšić, Filipović, Prlainović i B. Mitrović.

Na konferenciji za medije rečeno je da su veliku pomoć i podršku u organuzaciji pružili grad Novi Sad i gradonačelnik Miloš Vučević. Dejan Savić i igrači Gojko i Duško Pijetlović i Miloš Ćuk su čestitali jubilej Vojvodini, pozvali navijače da naprave spektakl i omoguće srpskom timu lakši put do trijumfa.

– Svetska liga ima sada drugačiji karakter, nema kvalifikacioni momenat. Iskoristićemo da malo probamo i mlađe igrače ali ujedno i pripremati se za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Španija je ozbiljna ekipa. Nisu se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u Kazanju ali su na turniru u Nišu pokazali naredak. Verujem da bi na EP u Beogradu iznenađenje poput Grka u Kazanju mogli da budu Španci. Vratili su neke povređene igrače, tu je ponovo Molina. U igri imaju odličan ritam, oslanjaju se na levoruke igrače – rekao je Savić, a prenosi sajt waterpoloserbia.org.

Duško Pijetlović će ponovo igrati u svom gradu.

– Vojvodina koja je dala toliko vrhunskih igrača, posebno golmana. Nekoliko godina nisam igrao u Novom Sadu i za mene će sigurno biti motiv više.

Njegov brat Gojko je istakao:

– Znali smo u SPENS-u u klubu i sa reprezentacijom da odigramo kvalitetne i važne utakmice. Susret sa Španijom je izuzetno bitan. Pripremamo se za Evropsko prvenstvo, želimo dalje u Svetskoj ligi i to će biti priprema za Olimpijske igre.

Miloš Ćuk je dodao:

– Nema šta, favoriti smo i uz pomoć navijača očekujem trijumf.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu