Srbija u utorak u Banjaluci dočekuje Crnu Goru

09-05-2016

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak od 19 časova na Gradskom bazenu u Banjaluci sastaje se sa Crnom Gorom. Taj meč, koji se igra u okviru šestog kola Svetske lige, nema rezultatski značaj, pošto se Srbija još ranije plasirala na finalni turnir Svetske lige. Obe selekcije će biti nekompletne. Srbija će igrati bez Branislava i Stefana Mitrovića, Gojka Pijetlovića, Živka Gocića, Milana Aleksića i Slobodana Nikića, dok na drugoj strani Gojković ne može da računa na Mlađana Janovića, Aleksandra Radovića i Predraga Jokića.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je na konferenciji za novinare da ekipa sa velikom željom i motivacijom dočekuje meč sa Crnom Gorom

– Tri godine imamo veliku želju da dođemo. Igrači koji su već bili u Banjaluci su oduševljeni, a u to sam se uverio prilikom susreta Partizana i Crvene zvezde. Hvala selektoru Crne Gore Vladimiru Gojkoviću koji je odmah prihvatio naš predlog i posle toga je sve bilo lako. Siguran sam da ce publika da uživa u odlicnoj utakmici – rekao je Savić.

Kapiten Srbije u utorak će biti Filip Filipović, koji je istakao da zna kolika podršku ima reprezentacija u Republici Srpskoj.

– Banjaluka ovakav događaj zaista zaslužuje i trebalo je odavno da igramo ovde. Cilj nam je uvek pobeda, a imamo i veliki motiv da se pokažemo pred ovim navijačima. Sa zadovoljstvom smo došli, ovo je način da se makar delimično odužimo za veliku podršku.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković izrazio je zadovoljstvo što će biti učesnik spektakla.

– Promocija vaterpola je zajednicki cilj. Hvala na gostoprimstvu. Iako nismo kompletni utakmica ovakvih timova uvek ima naboj. Očekujem dobru predstavu kojoj ćemo i mi treneri imati šta da vidimo – naveo je Gojković, dok je kapiten Crne Gore, Miloš Šćepanović, dodao da će publika uživati.

– Verujem da ćemo svi dati doprinos da publika uživa. Ima ovde vrhunskih igrača.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu