Srbija u završnici slomila otpor Mađarske i zauzela peto mesto u Debrecinu

10-01-2021

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na evropskom turniru Svetske lige, pošto je pobedila domaću Mađarsku rezultatom 9:7. U meču za sedmo mesto Hrvatska je sa 17:5 pobedila Francusku, dok se za treće mesto sastaju Italija i Španija, a za prvo Crna Gora i Grčka.

Srbija je bolje otvorila meč u Debrecinu i povela golovima Duška Pijetlovića i Viktora Rašovića. Mađari nisu iskoristili peterac, ali su u završnici prvog perioda posle greške srpskih igrača smanjili preko Norberta Hošnjanskog.

Golovima Tamaša Sedlmajera i Silarda Janšika Mađarska je preokrenula na 3:2 u drugom periodu, ali je Radomir Drašović matirao Viktora Nađa za novo izjednačenje. Domaćin je imao priliku da iz novog peterca stigne do vođstva, ali je Branislav Mitrović zaustavio udarac, a u poslednjim sekundama prvog poluvremena Pijetlović je preciznim udarcem doneo Srbiji prednost na poluvremenu od 4:3.

Mađari su zaigrali bolje i golovima Daniela Anđala su preokrenuli na 5:4. Drašović je sa krila poravnao i sa rezultatom 5:5 se ušlo u poslednju četvrtinu.

Srpski bek je imao priliku da stigne do trećeg gola, ali je pogodio stativu. Kristian Manherc je bio precizan za novo vođstvo Mađarske, a posle izjednačujućeg gola Nikole Dedovića, tim Tamaša Marca je ponovo došao do prednosti (7:6). U poslednja tri minuta u strelce su se upisali Andrija Prlainović i Filip Filipović. Kapiten je najpre poravnao na 7:7, potom je Prlainović vratio prednost Srbiji, da bi Filipović novim golom postavio konačnih 9:7.

Mađarska – Srbija 7:9 (1:2, 2:2, 2:1, 2:4)

Sudije: Belevstov (Ukrajina), Vojevodin (Rusija). Igrač više: Mađarska 13 (5) , Srbija 13 (6). Peterci: Mađarska 2 (0).

MAĐARSKA: Nađi, Anđal 2, Manherc 1, Sedlmajer 1, Nađi 1, Hošnjanski 1, Nemet, Janšik 1, Erdelji, Kovač, Mezei, Vigvari, Vogel. Selektor: Marc.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Dedović 1, Ranđelović, Gogov, D. Pijetlović 2, Vico, Drašović 2, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, Rašović 1, Mitrović. Selektor: Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu