Srbija ubedljiva protiv Francuske

15-07-2016

U drugom kolu turnira „Osam nacija“ u Boru vaterpolisti Srbije pobedili su Francusku sa ubedljivih 16:5 (3:3, 3:1, 5:0, 5:1). Francuzi su parirali samo u prvoj četvrtini, a ekipa Dejana Savića je demonstrirala silu u drugom poluvremenu. Srbija se večeras od 20 i 30 sati sastaje sa Španijom u poslednjem meču grupne faze takmičenja.

Utakmica je počela minutom ćutanja povodom tragedije u Nici. Srbija je igrala bez braće Pijetlović, Filipa Filipovića i Andrije Prlainovića, dok je Viktor Rašović meč proveo na klupi zbog lakše povrede.

Francuzi su bili veoma dobri u prvih osam minuta i tri puta su vodili sa golom razlike. Naš sastav je tek u trećem minutu drugog perioda stigao do vođstva 4:3 golom Mitrovića. Francuska je zatim izjednačila i to je bilo od „galskh petlova“ sve.  Razigali su se naši igrači, napravili seriju od 10:0 i stigli do druge pobede.

Istakli su se sa po četiri pogotka Slobodan Nikić, Strahinja Rašović i Nikola Jakšić. Francuzi su poslednji, peti gol, postigli posle 16 minuta igre. Na ovoj utakmici Milan Aleksić je odigrao svoj 200. meč za reprezentaciju.

Srbija – Francuska 16:5 (3:3, 3:1, 5:0, 5:1)

Bazen SC Bor. Gledalaca 500. Sudije: Matijašević (Crna Gora), Basanjola (Italija). Igrač više: Srbija 11 (5), Fracuska 5 (1). Peterci: Srbija 3 (3).

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Gocić 1, Ranđelović 1, Ćuk, Ubović, Aleksić, Nikić 4, Aleksić 1, Jakšić 2, S. Rašović 4, Subotić, S. Mitrović 2, B. Mitrović, V. Rašović. Selektor: Savić.

FRANCUSKA: Garsu, Sudadier, Kovačević 1, Kaš 1, Blari, Simon, Krusila 1, Izdinski, Marzuki 1, Peison, Tomašević, Kamarasa, Hovhanisian, Laversan. Selektor: Bruzo.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu