Srbija ubedljiva protiv Malte na početku Evropa kupa

15-02-2018

Srpski vaterpolisti pobedili su Maltu 17:3 (4:0, 5:1, 5:1, 3:1), u prvom kolu prve faze Evropa kupa.

Reprezentacija Srbije na početku turnira u Splitu imala je lak zadatak, pa je razlika konstantno rasla. Na poluvremenu je bilo 9:1 i ekipa selektora Dejana Savića je u nastavku lako privela meč kraju.

Srpski vaterpolisti na startu turnira u Splitu imali su lak zadatak i sa ubedljivih 17:3 su pobedili Maltu. Već na poluvremenu je bilo 9:1 za ekipu selektora Dejana Savića, koja je rutinski stigla do pobede.

Vaterpolisti su pre meča sa Maltom odradili naporan plivački trening, a posle pet i po minuta igre Miloš Ćuk je postigao prvi gol, kako na meču, tako i u istoriji ovog takmičenja. U preostala dva i po minuta mrežu Maltežana zatresli su još Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Radomir Drašović. Centar Partizana, Đorđe Lazić, dva puta je obezbedio igrača više, ali nije bilo realizacije.

Kuzin je bio prvi strelac za Maltu, a potom su redom pogađali Filip Filipović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk, Lazić i Ognjen Stojanović. U trećoj četvrtini bilo je sve isto. Kuzin je pogodio za Maltežane, a zatim su mrežu rešetali Nikola Jakšić, Lazić dva puta, Ćuk i Pijetlović. U poslednjih osam minuta po jedan gol su postigli Pijetlović, Viktor Rašović i Lazić, koji je bio najefikasniji na meču sa četiri gola. Plumpton je u finišu meča postavio konačnih 17:3.

Srbiju u petak očekuje znatno teži rival, pošto se sastaje sa Grčkom. Za subotu su zakazane dve utakmice, a protivnici su Holandija i Hrvatska.

Malta – Srbija 3:17 (0:4, 1:5, 1:5, 1:3)

Bazen Poljud. Sudije: Teksido (Španija), Marijaš (Mađarska). Igrač više: Malta 2 (0), Srbija 10 (7).

MALTA: Grišti, Buđeli, Galea, Da. Zemit, Abela, J. Zemit, S. Kamiljeri, J. Kamiljeri, Plumpton 1, Kuzin 2, Mici, De. Zemit. Tanti.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 3, Lazić 4, Stojanović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović 1, S. Rašović 1, B. Mitrović.

Povezane vesti

Solnok potopio i Kapošvar za 17/17

Nastavljen Šampionat Mađarske, Solnok deklasirao Debrecin

Vaterpolo EP 2020

Srbija u završnici slomila otpor Mađarske i zauzela peto mesto u Debrecinu