Srbija ubedljiva protiv Malte, u četvrtak protiv Francuske

12-01-2016

U poslednjoj utakmici trećeg takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u Beogradu vaterpolisti Srbije su pred oko 7000 gledalaca u beogradskoj Areni lako savladali Maltu rezultatom 20:2. Svetski šampion je protiv Malte imao samo jači trening i razlika je konstantno rasla.

Domaći tim je od samog starta diktirao tempo igre, pa su tako već u prvih 60 minuta pogodili Nikić i Filip Filipović. Posle nekoliko minuta igre bez golova još jedan pogodak je dodao Nikić, a zatim su se, do kraja prve četvrtine, u strelce upisali i Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i Sava Ranđelović.

U sličnom ritmu igralo se i u nastavku. Prvi gol za Maltu postigao je Kamileri iz peterca, a zatim je Srbija nastavila da uvećava razliku. Evropski šampion je na odmor otišao sa 10 golova viška – 11:1.

Nekoliko navijača gostojuće ekipe tokom celog meča je pružalo podršku svom timu, pa se u većem delu utakmice moglo čuti naizmenično skandiranje “Malta” – “Srbija”.

Najefikasniji je bio Slobodan Nikić sa pet golova, a po tri su dodali Dušan Mandić i Andrija Prlainović. Fili U timu Malte dva puta precizan je bio Stiven Kamileri. Srbija se u četvrtak, u poslednjem meču grupne faze, sastaje sa selekcijom Francuske.

Dvostruki strelac Filip Filipović posle utakmice je rekao

– Ekipa Malte igra debi na Evropskom prvenstvu. Za nas tokom meča nije bilo uzbuđenja. Imali smo pre utakmice jak trening, na utakmici smo digli puls… Idemo dalje. Sledeća je Francuska. Ni to nije ekipa koja može da nam parira, ali opuštanjem ne bi trebalo da ispadneo iz ritma takmičenja – rekao je Filipović za RTS.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu