Srbija ubedljiva protiv Španije

19-07-2017

Srpski vaterpolisti stigli su i do druge pobede na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Srbija je u drugom kolu pobedila Španiju sa sigurnih 11:5 i u petak ujutru igraće sa Grčkom za prvo mesto u grupi i direktan prolaz u četvrtfinale.

Španci su poveli 1:0, ali je usledila velika serija Srbije, koja je posle prve četvrtine vodila 3:1, a do poluvremena je uvećala prednost i stigla do 5:1 Odmah je preokret sa dva gola doneo Andrija Prlainović, a potom su mrežu Pineda nastavili da tresu Filip Filipović iz peterca, te u drugoj deonici Nemanja Ubović i Dušan Mandić.

Početkom trećeg perioda obe selekcije su postigle po dva gola. Za Srbiju Milan Aleksić i Filipović, a za Španiju Albert Espanjol i Blai Malarač. Srbija je mogla i do veće prednosti, a na 8:3 krajem trećeg dela meča povisio je Stefan Mitrović.

U poslednjih osam minuta Srbija je rutinski održavala veliku prednost, a u jednom trenutku bilo je i 11:4. Španci su poslednjim sekundama postavili konačnih 11:5.

Po dva gola u timu srbije postigli su Filipović, Prlainović i Ubović.

Srbija – Španija 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Ubović 2, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S. MItrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

Španija: Pinedo, Munariz, Ortega, Domingez, Sančez 1, Mingelj, Baroso 1, Espanjol 1, Tahulj, Fernandez, Malarač 1, Gutierez, Matos.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu