Srbija ubedljiva u Rumuniji, Savić odredio igrače za Evropa kup

12-02-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je u Oradei nastupala u podmlađenom sastavu, pobedila je Rumuniju sa 14:7, u trećem kolu Svetske lige.

Srpski vaterpolisti i dalje su prvi u grupi i posle tri odigrana meča imaju maksimalan učinak, pa će u narednom kolu, sa Crnom Gorom, verovatno odlučivati o prvoj poziciji u grupi. Srbija je povela 2:0, ali su Rumuni parirali favorizovanom protivniku u prve dve četvrtine, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 7:7.

U nastavku su gosti, predvođeni Dušanom Mandićem, dodali gas i ostvarili ubedljivu pobedu. Mandić je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Strahinja i Viktor Rašović, Petar Tomić i Gavril Subotić dodali po dva.

Zanimljivo je da je ekipu sa klupe, kao glavni trener, vodio Uroš Stevanović, dok su mu pomagali Stefan Ćirić i Dejan Savić, koji je ubrzo po završetku meča objavio spisak igrača za prvu fazu novog evropskog takmičenja, Evropa kupa.

Srbija u prvoj fazi igra u Splitu, a od 15. do 18. februara protivnici će biti Hrvatska, Grčka, Holandija i Malta.

Na spisku su za te mečeve su: G. Pijetlović, B. Mitrović, Mandić, V. Rašović, Filipović, Ćuk, Stojanović, Subotić, S. Rašović, Jakšić, Drašović, Randjelović, Ubović, D. Pijetlović i Lazić.

– Ovo je ekipa za turnir u Splitu. I dalje kombinujemo, odmaramo i osvežavamo igrače – rekao je Savić.

Rumunija – Srbija 7:14 (3:4, 4:3, 0:3, 0:4)

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 400. Sudije: Teksido (Španija), Savinović (Hrvatska). Igrač više: Rumunija 11 (2), Srbija 11 (6). Peterci: Rumunija 1 (1), Srbija 1 (1).

Rumunija: Tic, Radu 1, Negrean 1, Fulea 1, Sabo, Protesa, Teohari, Ćoveanu 2, Kretu, Oanta 1, Giban, Đorđesku 1, Gavris. Selektor: Stanojević.

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 4, V. Rašović 2, Ranđelović, Subotić 2, Lazić , Ubović, Drašović 1, Jakšić 1, Tankosić, Tomić 2, S. Rašović 2, Rističević. Selektor: Stevanović.

Vaterpolo Evropa Kup

Grupa A (Mađarska): Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija, Gruzija.

Grupa B (Hrvatska): Srbija, Grčka, Hrvatska, Holandija, Malta.

Grupa C (Italija): Crna Gora, Italija, Rusija, Nemačka.

(Foto: Christian Kit Sandor)

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu