Srbija ubedljiva u Rumuniji, Savić odredio igrače za Evropa kup

12-02-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je u Oradei nastupala u podmlađenom sastavu, pobedila je Rumuniju sa 14:7, u trećem kolu Svetske lige.

Srpski vaterpolisti i dalje su prvi u grupi i posle tri odigrana meča imaju maksimalan učinak, pa će u narednom kolu, sa Crnom Gorom, verovatno odlučivati o prvoj poziciji u grupi. Srbija je povela 2:0, ali su Rumuni parirali favorizovanom protivniku u prve dve četvrtine, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 7:7.

U nastavku su gosti, predvođeni Dušanom Mandićem, dodali gas i ostvarili ubedljivu pobedu. Mandić je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Strahinja i Viktor Rašović, Petar Tomić i Gavril Subotić dodali po dva.

Zanimljivo je da je ekipu sa klupe, kao glavni trener, vodio Uroš Stevanović, dok su mu pomagali Stefan Ćirić i Dejan Savić, koji je ubrzo po završetku meča objavio spisak igrača za prvu fazu novog evropskog takmičenja, Evropa kupa.

Srbija u prvoj fazi igra u Splitu, a od 15. do 18. februara protivnici će biti Hrvatska, Grčka, Holandija i Malta.

Na spisku su za te mečeve su: G. Pijetlović, B. Mitrović, Mandić, V. Rašović, Filipović, Ćuk, Stojanović, Subotić, S. Rašović, Jakšić, Drašović, Randjelović, Ubović, D. Pijetlović i Lazić.

– Ovo je ekipa za turnir u Splitu. I dalje kombinujemo, odmaramo i osvežavamo igrače – rekao je Savić.

Rumunija – Srbija 7:14 (3:4, 4:3, 0:3, 0:4)

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 400. Sudije: Teksido (Španija), Savinović (Hrvatska). Igrač više: Rumunija 11 (2), Srbija 11 (6). Peterci: Rumunija 1 (1), Srbija 1 (1).

Rumunija: Tic, Radu 1, Negrean 1, Fulea 1, Sabo, Protesa, Teohari, Ćoveanu 2, Kretu, Oanta 1, Giban, Đorđesku 1, Gavris. Selektor: Stanojević.

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 4, V. Rašović 2, Ranđelović, Subotić 2, Lazić , Ubović, Drašović 1, Jakšić 1, Tankosić, Tomić 2, S. Rašović 2, Rističević. Selektor: Stevanović.

Vaterpolo Evropa Kup

Grupa A (Mađarska): Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija, Gruzija.

Grupa B (Hrvatska): Srbija, Grčka, Hrvatska, Holandija, Malta.

Grupa C (Italija): Crna Gora, Italija, Rusija, Nemačka.

(Foto: Christian Kit Sandor)

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!